Verkeerssituatie

De verkeerssituatie in november is nog niet bekend. Volg het verkeersnieuws via internet, radio en televisie.

Parkeermogelijkheden

 Er zijn er diverse parkeermogelijkheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen grote vrachtwagens (V), personenwagens met paardentrailer (PA), personenwagens van bezoekers (P) en standhouders. Parkeren tijdens de paardenmarkt wordt door de politie en verkeerbegeleiders geregeld. Vanaf zondagavond 23:00 u zijn zij actief. U dient de aanwijzingen te allen tijden op te volgen.

Parkeren kan onder andere op particuliere parkeerterreinen. De prijzen liggen rond € 5 en met paardentrailer ca. € 10 per dag.
Op de straten in het dorp geldt op vele plaatsen een parkeerverbod en op belangrijke doorgangswegen een wegsleepregeling. De weggesleepte voertuigen worden naar de gemeentewerf aan de Maasdijk gebracht (vanaf het marktterrein, ingang Blankensteijn, direct onder het viaduct door). De kosten bedragen minimaal 175 euro en dienen ter plaatse contant betaald te worden.

 1. Grote vrachtwagens (V) worden langs straten in het dorp geparkeerd.
 2. Personenwagens met paardentrailer (PA) kunnen parkeren nabij de Maasdijk (achter Gelres End) of aan de Akkerseweg. Via de Maasdijk wordt men naar toegang C geleid, waar men kan lossen.
  - Het parkeren nabij de Maasdijk moet op het aangegeven terrein in de uiterwaard.
  - Via de rotonde Ammerzodenseweg wordt men naar de Akkerseweg geleid vanwaar u met de paarden naar toegang B (Korenstraat) kunt lopen.
 3. Personenwagens van bezoekers (P) worden naar de overige parkeerplaatsen geleid.
 4. a. Standhouders warenmarkt kunnen via de aangegeven route het terrein bereiken. Ter plaatse wordt dan een parkeergelegenheid aangegeven.
  b. Standhouders paardenmarkt kunnen bij hun kraam cq wagen parkeren mits de ruimte het toelaat of op een door de begeleiders aangegeven plaats.
 5. Molendijk, Hondsneststraat en Korenstraat alleen bereikbaar met daarvoor bestemde toegangskaart.

Busroutes

Tijdens het paardenmarktweekend worden de busroutes in Hedel gewijzigd, Busroutes Paardenmarkt 2022.

 

 

 

Voor een uitgebreid overzicht zie plattegrond (pdf).

Ga naar boven